CONCURSUL LITERAR „OMUL ASIMPTOMATIC“

Cenaclul literar al UBB împreună cu revista „Apostrof“ au iniţiat concursul de literatură cu tema „Omul asimptomatic“  în intervalul iunie-septembrie 2020. Cred că datorită faptului că termenul de „asimptomatic“ a făcut o carieră rapidă în vocabularul românilor şi poate că şi graţie reperelor generoase pe care le-am sugerat (între Omul invizibil de H.G. Wells şi Omul fără însuşiri de Robert Musil) tema a stârnit interes, astfel că participarea a fost una de neaşteptată amploare. Ba chiar, prin înscrierea în concurs a unor scriitori din SUA şi Suedia, acesta a căpătat o dimensiune internaţională.

Organizatorii mulţumesc pentru participare tuturor celor 99 de scriitori care au trimis creaţiile lor la concurs. Juriul, format din Ion Mureşan, Marta Petru şi Marius Jucan a avut o misiune dificilă, dar, cu răbdare şi atenţie, lecturând toate textele primite au ajuns până la urmă la un consens. Toţi cei şase premianţi au obţinut Premiul I. Iată câştigătorii:

 

POEZIE

Mălina-Alexandra Lipară

Constantin-Andrei Pătrăucean

Gelu Ciocan

 

PROZĂ

Pavel Nedelcu

Nicoleta Jitaru

Lucia Eniu

 

Nu s-au acordat premii pentru eseu şi teatru.

 

Juriul mai acordă câteva menţiuni speciale. Vom propune publicarea lor în alte reviste literare. POEZIE: Anca Goja, Angela Melania Cristea, Ovidiu Gligu; PROZĂ: Ruxandra-Magdalena Manea.

Ion Mureşan