Alice Valeria Micu

1. De fiecare dată când răsfoiesc cărţile copilăriei mamei mele, cu personaje numai unul şi unul, Moţoi Desculţul, Ţuţurlucă, Miţurloi, Ţuşcă şi Familia Roademult.

2. Dacă sunt valabile premiile în pantaloni îngheţaţi, mănuşi găurite, obraji îngheţaţi şi căzături la finish, atunci am o vitrină întreagă!

3. Se adună cinci veri la rând un pumn de pulbere de pe aripi de fluturi şi se frământă cu rouă din margarete şi clopoţei de câmp, în prima noapte cu lună plină de după solstiţiul de vară. Aluatul obţinut se lasă la dospit printre licurici şi după ce îl descântă nouă greieri, şapte mierle şi cinci broaşte, tăiaţi minciunelele în forma dorită, suflaţi asupra lor de două ori şi a treia oară cu capul în jos, formaţi buchete cu câte trei, stropiţi-le cu oţet de furnici şi daţi-le drumul pe primul curs de apă. Atenţie, să nu vă prindă ora douăsprezece din noapte!

4. Dacă nu sunt în Ţara Minunilor, mă găsiţi dincolo de oglindă. Ne vedem!

5. Cea mai reuşită farsă i-am făcut-o vecinului miliţian, de un întâi aprilie, când i-am lipit pe uşă o hârtie pe care am scris „Hai Steaua!“ Farse mi s-au făcut de fiecare dată când naivă, am crezut în sinceritatea oamenilor. Ei, dar parcă viaţa nu e o mare farsă? Fie!

6. Când curândul va putea fi măsurat şi mult mai curândul va avea răbdare.