Mihaela Mudure

 

1. Desculţ, nu am umblat niciodată. Desculţă, da. În adolescenţă, pe când trăiau bunicii mei materni, umblam desculţă pe iarba din livada lor

2. Niciunul. Nu sunt genul sportiv.

3. Nu am făcut niciodată minciunele. Dar păstrez amintirea unor minciunele parfumate cu zahăr vanilat, presărat din belşug de bunica mea maternă.

4. Azi dimineaţă. Ce am văzut dincolo? Viaţa care curge, curge, curge… şi eu odată cu ea.

5. Am dat studenţilor mei acelaşi subiect de trei ori la examen. Eu am luat-o drept un gest ludic. Din păcate, unii studenţi au fost de altă părere. Pentru a doua parte a întrebării, cred că trebuie să mă întorc tot la studenţie. Eram studentă în anul I, la Filologia clujeană. Aveam examen de Istoria literaturii engleze, cu profesorul Mihail Bogdan, o vedetă a anglisticii româneşti, pe vremea aceea. Examenul era programat pentru ora nouă. La ora respectivă, noi, toţi studenţii eram prezenţi în sală. Veniseră şi cei doi asistenţi ai profesorului. Am aşteptat, am aşteptat… La ora 11, profesorul Bogdan a intrat în sală, şi-a azvârlit de la uşă geanta pe catedră şi a dictat subiectul. Apoi a ieşit imperial din sală, lăsându-i pe cei doi asistenţi ai săi să ne supravegheze. Totul mi s-a părut o farsă extrem de reuşită, dar cumplit de crudă.

6. Sunt îngrijorată din pricina încălzirii globale, dar sper că asemenea drastice schimbări climatice nu vor avea loc prea curând. Până acum, ne-am bătut joc de planeta aceasta superbă care ne-a fost dată drept casă. E timpul să ne schimbăm atitudinea.