a1

Fundaţia Culturală Apostrof şi-a încetat în mod legal existenţa

 

În urmă cu 25 de ani, anunţam, pe pagina a doua a revistei, în numărul triplu 10-11-12 din 1993, înfiinţarea Fundaţiei Culturale Apostrof, pentru susţinerea revistei Apostrof. Din toamna anului 1993 şi pînă acum, de la numărul 41-42-43 şi pînă la numărul 339 (sau: nr. 8 din 2018), Fundaţia Culturală Apostrof şi-a făcut datoria, revista Apostrof a apărut regulat, chiar şi-atunci cînd nu am avut nici o sursă românească de finanţare, chiar şi-atunci cînd nu am avut nici un fel de sursă de finanţare.

După 25 de ani, mulţumindu-le tuturor celor care au colaborat în vreun fel sau altul la oricare dintre programele culturale ale Fundaţiei – pe lîngă revista Apostrof, au fost şi altele: Editura Biblioteca Apostrof, care a editat peste 150 de volume; seriile de conferinţe publice; premiile Apostrof; tîrgurile de carte etc. – îmi face mare plăcere să anunţ închiderea legală a Fundaţiei Culturale Apostrof.

Iar în primul rînd îi mulţumesc dlui Nicolae Manolescu, preşedintele Uniunii Scriitorilor, pentru că în august 2017 a fost instantaneu de acord ca administraţia revistei Apostrof, făcută pînă atunci prin Fundaţia mea, să fie făcută în continuare, cum e şi firesc, la Uniunea Scriitorilor din România, de către funcţionarii de la USR.

Revista Apostrof continuă, bineînţeles, să apară, în acelaşi regim de revistă a Uniunii Scriitorilor în care, de altfel, a fost în 1990 înfiinţată.

29 august 2018

Marta Petreu