a10

Am lansat pentru numerele de vară o anchetă estivală în trei paşi, la alegere.

  1. Lecturi estivale –Prin definiţie, un scriitor este şi un cititor avizat. Prin urmare, unul care poate fi ciceronepentru cititorii rătăciţi în hăţişul apariţiilor editoriale. Vă invităm să înşiraţi cinci cărţi din literatura română şi universală care v-au prilejuit, în ultima vreme, delicii de lectură. Pentru una dintre ele, scrieţi şi un mic argument (în 2-3000 de semne) care să-i ispitească pe ceilalţi să şi-o procure urgent.
  2. Scriitorul şi vremea –Locuri comune: ploile de toamnă sunt, neîndoielnic, bacoviene; iarna cea mai confortabilă e una contemplată à la Alecsandri; primăvara e belalie, barbian; tăria verii e blagiană… Aveţi „un anotimp, un an, un timp“ preferat? Unul în care viaţa vi se pare mai uşoară, iar scrisul vă e mai plin de sevă? Povestiţi-ne în 2-3000 de semne despre meteorologia personală.
  3. Supliment ludic– Care e cea mai simpatică anecdotă cu scriitori pe care aţi auzit-o vreodată?

Am hotărât să selectăm pentru acest număr recomandări de lectură şi anecdote, urmând ca ancheta Scriitorul şi vremea să fie reluată într-un număr viitor. Le mulţumim celor care au intrat în jocul nostru de-a vacanţa.

(Irina Petraş)