a12

Romulus Bucur

1. Svetlana Cârstean, Gravitaţia. Pe lista de aşteptare, Vlad Drăgoi, Eschiva, Lucia Cuciureanu, O sută de kilometri mai la nord şi Valentin Iacob, Poker cosmic. La cărţile recente mai intră şi Doina Ruşti, Manuscrisul fanariot.
2. Nick Brown, The Imperial Banner (volumul al doilea din seria Agent of Rome); sînt cam pe la jumătatea volumului al treilea, The Far Shore. Cu alte cuvinte, literatură de consum, cu tematică romană, fireşte. Din aialaltă, cea (un pic mai) serioasă, Andrew Nicoll, A fost odată ca niciodată. Marius Daniel Popescu, Culorile rîndunicii, nu ştiu dacă intră aici sau la întrebarea anterioară. Şi plănuiesc să recitesc Romanul unui om de afaceri (Şalom Alehem), că prea m-a stresat în ultima vreme un tip care nu ştiu de unde a făcut rost de numărul meu de telefon (o fi cumpărat vreo bază de date) şi nu înţelegea de ce nu vreau să mă îmbogăţesc într-o săptămînă (hai, două) din tranzacţii bursiere (mai bine zis, de ce nu accept să mă îmbogăţească el, cu totul şi cu totul dezinteresat). Mă gîndesc cu tot mai mult drag la Menahem Mendel şi la hosuleţele şi bosuleţele lui.
3. Tocmai am terminat Philip Matyszak, Duşmanii Romei: De la Hannibal la Attila. La rînd vin Gwyn Morgan, Anul Domnului 69: Anul celor patru împăraţi şi (iar) Philip Matyszak, Fiii lui Caesar: Prima dinastie a Romei imperiale. Romulus mă cheamă, cu Roma şi cu romanii am treabă…