a17

Comunicatul Comitetului Director al USR

          VINERI, 24 ianuarie 2014, a avut loc şedinţa Comitetului Director al USR.
A fost prezentat calendarul principalelor proiecte ale USR pe anul 2014, care va fi publicat separat pe site-ul USR.
S-au discutat, de asemenea, noile proiecte pe care Uniunea Scriitorilor le iniţiază în anul acesta: Festivalul Naţional de Literatură de la Cluj-Napoca şi Festivalul de Literatură de la Chişinău-Orhei.
Comitetul Director a fost informat de deschiderea a două acţiuni în instanţă, de evacuare şi de recuperare a datoriilor firmei care administrează Casa Vernescu.
Comitetul Director a hotărât să-l însărcineze pe prim-vicepreşedintele USR Varujan Vosganian cu promovarea celor două iniţiative legislative vitale pentru activitatea USR: o nouă lege a timbrului cultural şi legea pentru subvenţionarea principalelor reviste de cultură.
Au fost prezentate Comitetului Director demersurile pentru sprijinirea financiară a revistelor USR pentru anul în curs.
Au fost prezentate şi demersurile pentru înscrierea unei emisiuni literare în grila de programe a TVR.
Uniunea Scriitorilor din România se află printre instituţiile şi asociaţiile care primesc din partea Academiei Suedeze invitaţia de a propune scriitori pentru Premiul Nobel. Anul acesta, Comitetul Director al USR i-a propus pe următorii scriitori: Nicolae Breban, Mircea Cărtărescu, Norman Manea, Varujan Vosganian.
Filiala Poezie Bucureşti a anunţat proiectul unui nou Maraton de poezie, care se va desfăşura odată cu Noaptea Muzeelor.
Deoarece publicarea pe un site a unor titluri de reviste care vor fi luate în considerare la primirea de noi membri în USR a trezit întrebări şi frământări, Comitetul Director face precizarea că vor fi luate în considerare, în primul rând, articolele şi cronicile semnate de critici literari de autoritate recunoscută şi mai puţin, sau în al doilea rând, titlurile revistelor unde sunt publicate aceste articole.