Comunicate USR

Şedinţa Consiliului USR din 29 martie 2022

Şedinţa a fost prezidată de domnul Nicolae Manolescu, preşedintele USR. Ordinea de zi a cuprins prezentarea situaţiei proceselor aflate pe rol, execuţia bugetară la 31 decembrie 2021 şi bugetul estimat pentru anul 2022, prezentate de prim-vicepreşedintele Uniunii, dl Varujan Vosganian, care a prezentat şi demersurile Uniunii în reglementarea relaţiei cu Ministerul Finanţelor şi Ministerul Culturii, ultimul fiind responsabil de finanţarea revistelor. În cazul Ministerului de Finanţe, acesta a admis plângerea prealabilă formulată de Uniune şi a prezentat scuze pentru eroarea făcută. Consiliul a aprobat repartizarea sumelor primite conform Legii nr. 136/2015 pentru revistele USR în anul 2022 şi Raportul Comisiei de Cenzori. Au fost prezentate situaţia achitării cotizaţiilor şi proiectele Uniunii Scriitorilor pe anul în curs, cu datele şi sursele lor de finanţare. Consiliul a validat propunerile Comisiei de Contestaţii pentru primirile în USR. Prin votul Consiliului au fost stabilite două propuneri din partea USR pentru acordarea indemnizaţiilor de merit, ele urmând a fi înaintate Comisiei Naţionale.

 

 

 

Şedinţa Comitetului Director al USR din 29 martie 2022

Şedinţa a fost prezidată de domnul Nicolae Manolescu, preşedintele USR, şi a fost deschisă cu prezentarea – de către dl Gabriel Chifu – a proiectelor Uniunii pentru anul 2022. Lista proiectelor a fost votată în unanimitate.

Comitetul Director a stabilit, conform regulamentului Festivalului Internaţional de Literatură „Tudor Arghezi“, propunerile acestui for pentru premiile Opera Omnia acordate în cadrul Festivalului şi a aprobat statul funcţiilor de conducere ale revistelor editate de USR.

Comitetul Directora decis să se comunice tuturor directorilor / redactorilor – şefi că fiecare număr de revistă se va face prin întrunirea tuturor membrilor redacţiei. Este obligatorie şedinţa de sumar, împărţirea responsabilităţilor şi o analiză a activităţii redacţiei. S-a propus iniţierea unui concurs de poezie pentru elevii de liceu. Varujan Vosganian a propus implicarea liceelor din Bucureşti în depistarea eventualilor tineri înclinaţi spre literatură. Câştigătorii vor fi publicaţi în revista Luceafărul de dimineaţă. S-a decis publicarea Antologiei Turnirurilor de Poezie ale Uniunii, după primele zece ediţii.