PREŞEDINTELE KLAUS IOHANNIS DĂ DECORAŢII

Dacă preşedintele Emil Constantinescu a acordat cîteva sute de ordine şi medalii unor personalităţi ale vieţii culturale din România, pentru că, de!, era cine era şi ceea ce era, dacă preşedintele Traian Băsescu, aşa marinar cum se afla, ştia de Mircea Cărtărescu, actualul nostru preşedinte, distinsul Klaus Iohanis, de Ziua Culturii Naţionale, ştie de şi îi medaliază pe: „scriitorul Vasile Gheorghe (Geo)“, „Hădărig Ioan, scriitor“ şi „Topciu Luan, scriitor şi traducător“.

Gusturile nu se discută. Probabil că dl preşedinte a primit recomandările de la clubul său de golf. Pusă în faţa gustului în principiu ne- şi in-discutabil al preşedintelui României, Uniunea Scriitorilor din România a făcut, în 18 ian. a.c., următoarea Precizare:

„Conducerea Uniunii Scriitorilor din România precizează că scriitorii decoraţi cu ocazia Zilei Culturii Naţionale, 15 ianuarie 2022, de Administraţia Prezidenţială cu Ordinul Meritul Cultural nu au fost propuşi de instituţia noastră. Uniunea Scriitorilor a nominalizat, când a fost solicitată, alte nume cu adevărat semnificative pentru literatura română, dar de care nu s-a ţinut seama.

Biroul de presă al Uniunii Scriitorilor din România“.