Concurs naţional de poezie

Primăria Municipală Gherla şi Casa Municipală de Cultură Gherla, în colaborare cu Mănăstirea Nicula, organizează Concursul Naţional de Poezie provers, ed. a III-a, mai 2009. Concursul se va desfăşura pe două secţiuni:

 

I. Volum de debut: scriitorii care au debutat în volum, la orice editură naţională sau internaţională (condiţie unică: ISBN), între 1 iunie 2008 şi 1 aprilie 2009, pot trimite, într-un plic A4, volumul de debut, în cinci exemplare, cu cv ataşat, sau în format electronic, pe adresa concursului. Va exista un singur premiu naţional. Până la 1 februarie 2009 se aşteaptă propuneri pentru Marele Premiu de Debut, din partea cititorilor, a scriitorilor, a criticilor, pe adresa concursului.

II. Grupaj de poezie în manuscris: tinerii poeţi, cu vârsta maximă de 30 de ani, nedebutanţi în volum şi (implicit) nemembri ai usr, pot trimite, până la data de 1 martie 2009, minim şapte şi maxim zece texte poetice, tehnoredactate faţă-verso, în cinci exemplare, la 1 rând, font Times New Roman, dimensiune 12. Într-un plic format A4 se introduce grupajul de poeme; pe prima pagină a grupajului este scris un motto; în acelaşi plic A4 se introduce un plic mic, închis, cu acelaşi motto scris pe verso; înăuntrul plicului concurentul va pune un cv care va cuprinde: a. mottoul pus pe plicul mic şi pe grupajul de poezii; b. nume/prenume; c. dată/loc de naştere; d. studii, premii/distincţii/activitate culturală/literară; e. un crez poetic de maxim zece rânduri; f. o fotografie tip buletin. Adresa la care vor fi trimise lucrările (pentru ambele secţiuni) este: Casa Municipală de Cultură Gherla, P-ţa Libertăţii, nr. 1-2, Gherla, jud. Cluj, cu menţiunea „Pentru Concursul de Poezie provers – grupaj de poezie“. Grupajul de poeme poate fi trimis şi pe adresa concursulprovers@yahoo.com. În acest caz, se ataşează mesajului şi cv-ul.

 

Juriul va fi format din 7 persoane, scriitori şi critici literari de marcă (componenţa juriului va fi făcută publică la 1 martie 2009).

Festivitatea de premiere va avea loc în cadrul întâlnirilor de la nicula, ed. a IV-a, mai 2009.

concursulprovers@yahoo.com

www.concursulprovers.ro

 

***

Concurs naţional de poezie

» anul XIX, 2008, nr. 11 (222)